Författarna i NU-sjukvården

Uppdaterad:
Publicerad:

Det här är en arkiverad äldre nyhet. För aktuella nyheter, gå till Aktuella nyheter.

Idag börjar bokmässan i Göteborg! I NU-sjukvården har vi en rad duktiga författare. Vissa skriver facklitteratur, vissa skönlitteratur och andra både och. Lär känna några av dem!


Jenny Alm Dahlgren
 är hudläkare på Uddevalla sjukhus men skriver också barnböcker. I somras släpptes den fjärde boken i serien ”Djurgänget”. Det är lättlästa böcker för 6-9-åringar, som handlar om barns kärleksfulla relation till sina husdjur. Några av böckerna är också översätta till norska, danska och finska.
 
Rikard Karlsson jobbar som kärlkirurg på NÄL och är författare till boken ”Konsten att möta sig själv och andra”, som släpptes år 2019. Boken som bygger på Rikards tankar och reflektioner kring möten mellan människor och att möta sig själv.
 
Helena Vallo Hult är utvecklingsledare i NU-sjukvården och lektor på Högskolan Väst och disputerade med en avhandling om digitalt arbete i hälso- och sjukvården förra året. Utöver avhandlingen har hon samförfattat en monografi om utvecklingen av kvalitativ forskning och kritiska perspektiv inom de vetenskapliga disciplinerna informationssystem och människa-dator-interaktion.
 
Christer Johansson är till vardags enhetschef för psykosmottagningen och vuxenpsykiatriska traumateamet på Uddevalla sjukhus och är samtidigt aktuell med sin åttonde roman. Till våren kommer en nionde! Böckerna, som är skönlitterära, bygger i många fall på Christers egna erfarenheter. En av böckerna handlar om en psykiatrichef och en om hur det kan upplevas att vara närstående till någon som har psykiatriska problem.
 
Emma Lind, som jobbar som kommunikatör på Samverkande sjukvård, debuterade i maj i år med feelgoodromanen ”En man till Amanda”. Boken utspelar sig i Ulebergshamn på västkusten och handlar drömmar och entreprenörskap, relationer över generationsgränser och om att skapa sig en egen plats i livet.
 
Carina Bejlum har jobbat som överläkare inom kvinnokliniken i 30 år och är författare till kapitlet om komplikationer i puerperiet i läroboken i obstetrik för läkarstuderande. Nu satsar hon på skönlitteratur och har på börjat en spänningsroman i förlossningsmiljö.
 
– Ett fantastiskt spännande arbetsliv har skänkt mig otaliga patientmöten, livshistorier, konflikter och glädjeämnen som bara längtar efter att få nytt liv! säger Carina Bejlum.
 
Marcus Lind finns inte med i bildspelet men är, vid sidan av jobbet som överläkare på specialistmedicin, redaktör för läroboken ”Medicinska sjukdomar” tillsammans med kollegan Thomas Ericson. Flera läkare i NU-sjukvården har varit med och författat olika kapitel i boken.