Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsstudie om hur covid-19 påverkar graviditeten

Välkommen till COPE studien. Covid-19 under graviditet och i tidig barndom.

Hur påverkar covid-19 graviditeten? Hur är det att bli förälder under pandemin? NU-sjukvården deltar i den nationella forskningsstudien COPE för att ta reda på de frågorna. Det behövs deltagare till studien. NU-sjukvården söker både dig som är frisk och dig som har fått covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

Vi söker fortfarande deltagare till studien!

– Vi genomför nu en svensk nationell studie där vi undersöker hur covid-19 påverkar graviditet, förlossning och det nyfödda barnet. Vi vill även studera upplevelse av att bli förälder under covid-19-pandemin. Det säger Kathrin Rothbarth, överläkare vid kvinnokliniken i NU-sjukvården. 

– Vi söker både dig som är frisk och dig som har fått diagnos covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna, fortsätter Kathrin Rothbarth.

Deltagarna i studien kommer i första hand bli kontaktade för att besvara frågor i enkätform.

Läs mer

Mer information om forskningsstudien finns på http://www.copestudien.se.

Delta i studien?

Vi söker både dig som är frisk och dig som har fått diagnos covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

Om du vill delta i studien är du välkommen att skicka dina kontaktuppgifter och en intresseanmälan till nu@copestudien.se.

Senast uppdaterad: 2021-02-01 12:04