Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Forskningsstudie om hur covid-19 påverkar graviditeten

Välkommen till COPE studien. Covid-19 under graviditet och i tidig barndom.

Hur påverkar covid-19 graviditeten? Hur är det att bli förälder under pandemin? NU-sjukvården deltar i den nationella forskningsstudien COPE för att ta reda på de frågorna. Det behövs deltagare till studien. NU-sjukvården söker både dig som är frisk och dig som har fått covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

– Vi genomför nu en svensk nationell studie där vi undersöker hur covid-19 påverkar graviditet, förlossning och det nyfödda barnet. Vi vill även studera upplevelse av att bli förälder under covid-19-pandemin. Det säger Kathrin Rothbarth, överläkare vid kvinnokliniken i NU-sjukvården. 

– Vi söker både dig som är frisk och dig som har fått diagnos covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna, fortsätter Kathrin Rothbarth.

Deltagarna i studien kommer i första hand bli kontaktade för att besvara frågor i enkätform.

Läs mer

Mer information om forskningsstudien finns på http://www.copestudien.se.

Delta i studien?

Vi söker både dig som är frisk och dig som har fått diagnos covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

Om du vill delta i studien är du välkommen att skicka dina kontaktuppgifter och en intresseanmälan till nu@copestudien.se.

Senast uppdaterad: 2020-11-01 08:05