Nyöppning av avdelning 47

Under en längre period har avdelning 47 varit stängd men måndagen den 4 februari öppnas avdelningen upp igen. Under torsdagen och fredagen var det öppet hus på avdelningen.

Avdelning 47 är en allmänpsykiatrisk vårdavdelning som i första hand vårdar och behandlar personer med behov av abstinensbehandling för alkohol- eller drogberoende.

På avdelningen finns det skötare, sjuksköterskor, läkare och kuratorer, totalt 20 anställda. Alla som nu kommer börja på avdelningen har jobbat här tidigare.

– Äntligen kan avdelningen öppnas igen! Vi har verkligen sett fram emot detta, säger skötarna Emma Carlson och Christian Müller som visar oss runt i lokalerna.

 Christian Müller och Emma Carlson, skötare på avdelning 47

En modernare avdelning

Nya möbler, ett mötesrum och samtalsrum är några av nyheterna på avdelningen. Och i avdelningens expedition finns nu en skärm med programmet ”Vårdplatspusslet”. Programmet används redan av BB och nu är avdelning 47 först ut inom psykiatrin med att börja använda det. Programmet ger en översikt över vilka patienter som finns på avdelningen men innehåller inga namn eller personnummer.

– Programmet ska innehålla så lite information som möjligt men ändå så pass mycket att vi får en överblick och kan sköta planeringen av avdelningsarbetet. Tidigare använde vi en whiteboardtavla för denna planering, säger Emma Carlson.

Christina Frick är avdelningschef och förväntansfull inför nyöppningen.

– Det finns ett otroligt engagemang från personalgruppen för denna patientkategorin. Det är fantastiskt kul att få vara delaktig i nyöppnandet av avdelningen, säger Christina Frick, avdelningschef avdelning 47.

Emma Carlson visar upp"Vårdplatspusslet"

Senast uppdaterad: 2019-02-01 15:13