Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utmärkelse till Martin Beran, NU-sjukvårdens ÖNH-klinik

Martin Beran, överläkare på NU-sjukvårdens ÖNH-klinik har utsetts till "Årets Otostor" av den nationella specialistföreningen för ÖNH-läkare. Priset går till den specialist som gjort störst insatser för underläkarkollektivet under det gångna året.

2018 års pristagare Otostor: Martin Beran

Motivering:

2018 års Otostor tilldelas Martin Beran för hans insats som handledare i den kliniska vardagen hemma i Uddevalla, men också på andra sjukhus i Sverige, däribland Sunderbyn. Han bidrar genom sin person till ett positivt utbildningsklimat, och är samtidigt en skicklig kirurgisk handledare. På hemmaplan är han känd som en kollega man gärna vänder sig till med knepiga patientfall. Nationellt har Martin Beran arbetat för ST-läkarnas väl, dels som SPUR-inspektör och dels genom mångårigt engagemang i den nationella tjänsteenkäten. Tack vare sin outtröttliga entusiasm kan han nu lämna över en gedigen stafettpinne av kunskap till nästa generation av öron-, näs- och halsläkare.

Om priset

Otostorpriset består förutom äran även av en silvermedalj tillverkad av gamla silvertrachealkanyler av Anton Rönnblom i Sunderbyn. Priset går till den specialist som gjort störst insatser för underläkarkollektivet under det gångna året. Underläkarföreningen Otolitens medlemmar nominerar och styrelsen utser.

Senast uppdaterad: 2018-04-19 13:55