Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Uppstart för kliniskt basår

Publicerad:

Den 13 februari startade årets omgång av kliniskt basår. 28 nyexaminerade sjuksköterskor har fått jobb på någon av NU-sjukvårdens avdelningar och ska under 2018 gå det kliniska basåret.

Kliniskt basår är en satsning för att ge nyexaminerade sjuksköterskor en bra start i arbetslivet.

Sjuksköterskorna anställs på en avdelning men under första året har de utbildningsdagar, går en utbildning i processinriktad handledning och ska även jobba på en annan avdelning än den man har sin anställning på. Det ingår även auskultationer av varierande längd på olika enheter.

Projektledare för kliniskt basår är Jonathan Lüning som vanligtvis jobbar som sjuksköterska på ambulansen i NU-sjukvården.

– Det känns otroligt spännande att få vara med i detta. Och vilka härliga sjuksköterskor med många bra idéer, säger Jonathan Lüning.
Kliniskt basår

Birgitta Pettersson från HR, Johan Linder, studierektor samt Jonathan Lüning och Sofia Sandersson som håller i processhandledningen. Jonathan Lüning är projektledare för kliniskt basår.

Publicerad: