Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt poddavsnitt: Ioannis Karikis

- Artroskopi betyder ”att titta in i en led” – artro betyder led, och skopi betyder titta genom hålet. Det är grekiska ord, säger Ioannis Karikis, som själv kommer från Grekland.

Ioannis Karikis är ortopedspecialist och har nyligen disputerat med sin forskning om främre korsbandskirurgi. Han började som ST-läkare i NU-sjukvården 2011 och sedan 2016 är han färdig specialist. Parallellt med specialiststudierna har han också forskat och är sedan 25 maj medicine doktor.

- Mina forskningsresultat implementeras nu i klinisk praxis, säger Ioannos Karikis. Ett av syftena med forskningen är att utveckla verksamheten och då är det en fördel att kunna kombinera forskning med klinisk tjänstgöring.

NU-sjukvården har en aktiv forskningsverksamhet som stödjer och delfinansierar forsknings- och utvecklingsarbete. Medarbetare i NU-sjukvården har möjlighet att parallellt med arbetet bedriva kvalificerad akademisk forskning.

Hur lyssnar jag på en podd?

En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på.

I NU-sjukvårdens podd mötet vi de som valt att arbeta i vården. När vi behöver dem. Dygnets alla timmar. Årets alla dagar.

Lyssna på iPhone/iPad

Du kan antingen använda appen Podcaster som följer med från start, eller ladda ned en app som exempelvis Acast eller Podbean från App Store. Sök efter NU-sjukvården i appen, så hittar du NU-sjukvårdens podd.

Lyssna på Android-telefon eller läsplatta

Ladda ned en app som exempelvis Acast eller Podbean från Google Play. Sök efter NU-sjukvården i appen, så hittar du NU-sjukvårdens podd.

iTunes

Acast

Podbean

Kontakt

Kommunikationschef 
Niklas Claesson
010-435 65 26
niklas.claesson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-07-01 08:36