Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya provsvar visar att inomhusluften på barnavdelningen är ofarlig

Prover som togs i november i våtutrymmen på barn- och ungdomsavdelning 23 på NÄL visade att det fanns förhöjda halter av mögelsvamp. Ytterligare provtagningar gjordes den 13 december och provsvaren från dessa har nu kommit.

– De nya provsvaren av luften påvisar ingen infektionsrisk för människor. Vården kan därför bedrivas som tidigare, säger Magnus Söderbergh, chefläkare.

– I ett av våtutrymmena på barnavdelningen finns dock låga nivåer av mögelsvamp i luften. Detta beror på en vattenskada. Det är ett problem som behöver åtgärdas av byggnadstekniska skäl, säger Thomas Bjarnemo, teknisk chef på Västfastigheter.

Det aktuella våtutrymmet är nu avstängt på grund av fuktskadan och planering för renovering är påbörjad.

– Det pågår ett arbete med att ta fram en långsiktig lokalförsörjningsplan för att göra ett 30 år gammalt sjukhus till ett modernt sjukhus, säger Anders Kullbratt, jourhavande sjukhusdirektör.

Tidigare information

Senast uppdaterad: 2018-12-21 17:08