Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny utbildning till intensivvårdssjuksköterska på Högskolan Väst

Publicerad:

I höst startar en ny utbildning till specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård på Högskolan Väst i Trollhättan - en utbildning som NU-sjukvården har efterfrågat länge.

– Nu kan vi äntligen erbjuda denna utbildning och vi har ett mycket nära samarbete med cheferna på NU-sjukvårdens intensivvårdsavdelning inför höstens kursstart, säger Britt Hedman Ahlström, avdelningschef för avdelningen för omvårdnad, avancerad nivå, på Högskolan Väst.

Närheten ska locka fler

Den nya utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård har plats för 15 studenter. För att komma in på utbildningen krävs en grundutbildning till sjuksköterska samt minst ett års yrkeserfarenhet. Senaste ansökningsdatum för höstens kursstart är 16 april.

– Vi är väldigt positiva till att få specialistutbildningen till intensivvårdssjuksköterska så nära oss. Vi hoppas att fler ska lockas till valet att läsa vidare till specialistsjuksköterska inom intensivvård, säger Erika Axelsson, avdelningschef för IVA/IMA i NU-sjukvården.

Bibehållen lön under studietiden

Programmet går att läsa på heltid (ett år) eller på deltid (två år). För sjuksköterskor som är anställda i NU-sjukvården och läser till specialistsjuksköterska finns det möjlighet att få bibehållen lön under studietiden. 

Publicerad: