Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Marcus Lind får läkarpris för diabetesforskning

Publicerad:
Marcus Lind

Marcus Lind, överläkare i diabetologi i NU-sjukvården och diabetesforskare vid Göteborgs universitet, får Göteborgs Läkarsällskaps Jubileumspris 2018 för sina uppmärksammade studier rörande diabetes och risken för utveckling av komplikationer vid denna sjukdom.

Marcus Lind har under flera år utfört omfattande och internationellt uppmärksammade randomiserade kliniska prövningar, som epidemiologiska studier.

– Jag är oerhört glad och känner mig mycket hedrad att få ta emot detta fina pris, säger Marcus Lind.

Priset är mycket speciellt eftersom det delas ut vid 200-årsjubileet. Jag hoppas det kommer ge spin-off-effekter inom diabetesvården och diabetesforskningen.

NU-sjukvården syns inom forskning

Förra året fick Marcus Lind Svenska Läkarsällskapets Jubileumspris för banbrytande kliniska prövningar inom typ 1- och typ 2-diabetes i syfte att förbättra behandlingarna för dessa sjukdomar.

– Fantastiskt roligt och bra att vi har medarbetare i NU-sjukvården som syns i framstående forskningssammanhang, säger Gunilla Cederbom, verksamhetschef för specialistmedicinkliniken, där diabetesvården ingår.

Ur motiveringen:

"Marcus Lind har byggt upp en forskningsmiljö i Uddevalla/NU-sjukvården utanför det stora universitetssjukhuset. Han bedöms ha en stor potential för framtiden och är en mycket värdig mottagare av Göteborgs läkaresällskaps Jubileumspris 2018 till yngre forskare."

Göteborgs Läkarsällskap Jubileumspriser delas ut under ett symposium i Sahlgrens aula den 6 november 2018 kl. 13:00 till 17:00.

Publicerad: