Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Många fall av influensa inom NU-sjukvården

Just nu är ovanligt många drabbade av årets säsonginfluensa. För NU-sjukvården innebär det att även fler patienter än tidigare är smittade. För att stoppa spridningen av influensan inom sjukhuset uppmanar NU-sjukvården allmänheten att i största mån undvika att besöka anhöriga och bekanta som vårdas på sjukhuset.

Folkhälsomyndighetens senaste influensarapport visar att antalet smittade i landet just nu är fler än någonsin tidigare vid samma tidpunkt de senaste fem åren.

De senaste dagarna har antalet influensasmittade patienter inom NU-sjukvården ökat snabbt, och på fredag eftermiddag den 16 februari var antalet uppe i drygt ett 40-tal smittade patienter.

Patienter som vårdas på sjukhuset för andra sjukdomstillstånd är extra känsliga för smitta och riskerar att drabbas hårdare av influensan än den som är frisk för övrigt.

För att begränsa smittspridningen sätts informationsskyltar upp vid sjukhusets entréer och på vårdavdelningar som uppmanar den som har symptom på förkylning eller influensa att undvika att besöka anhöriga och bekanta på sjukhuset.

– Men även den som inte känner av symptom kan fundera på att avstå från att besöka anhöriga på sjukhuset, just nu, säger Henrik Olsson, chefläkare i NU-sjukvården.

– Influensa kan smitta innan den bryter ut, säger han.


 

Folkhälsomyndighetens senaste influensarapport:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/sjukdomsstatistik/influensa-veckorapporter/aktuell-influensarapport/


 

Media kan kontakta NU-sjukvårdens presstjänst: 010-435 65 01

Senast uppdaterad: 2018-02-16 16:21