Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inspirerande träff för cancerpatienter

Den 13 juni var det ”Look Good – Feel  Better”-träff på onkologi- och cytostatikamottagningen på Uddevalla sjukhus. Träffen är en inspirationskväll för cancerpatienter.

”Look Good – Feel  Better” är ett program som startades i USA 1989 och som nu finns i ett 20-tal länder runt om i världen. I Sverige startade programmet våren 2003. Det har funnits på Sahlgrenska i många år men detta var första träffen på Uddevalla sjukhus.

Målet med träffen är att patienter som får cytostatika ska kunna känna sig fina och få ökat självförtroende i en utsatt situation. Träffen möjliggör också att patienter träffar andra med samma problematik, även om diagnoser aldrig diskuteras.

Under träffen ges tips på vad man kan göra om man inte vill ha peruk. Sjalar, mössor och kepsar visas upp och även underkläder och badkläder med protesficka. På träffen får man också tips på vad man kan använda för make up när man tappat håret, tappar ögonbryn eller ögonfransar.

De som håller i träffen är personal från kirurgklinikens onkolog- och cytostatika mottagning, vilka ställer upp helt ideellt. Även make up artisten ställer upp ideellt och det är flera företag som har skänkt produkter till goodie-bagen som varje deltagare får med sig hem.

– Vi hoppas att deltagarna har fått inspiration från denna träff och att de haft en trevlig kväll!, säger Maj-Lis Carlsson, undersköterska på onkologi- och cytostatikamottagningen.

Senast uppdaterad: 2018-06-25 09:04