Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

NU-sjukvårdens sjukhusdirektör Lars Wiklund går i pension i april 2018

- Till våren blir jag 64 år och i samband med det har jag bestämt mig för att gå i pension, säger Lars Wiklund.  Efter ett långt och givande yrkesliv inom sjukvården lockar tid för familj och fritid.

Lars Wiklund har varit sjukhusdirektör för NU-sjukvården sedan våren 2014. Han har en mångårig bakgrund som thoraxkirurg samt områdes- och verksamhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

- Jag har blivit väl mottagen från första dag i NU-sjukvården, säger Lars Wiklund. NU-sjukvården är ett av Sveriges största länssjukhus och här finns både en stor bredd och en enorm kompetens. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som har bidragit och bidrar till att utveckla NU-sjukvården.

- Jag är mycket nöjd med att NU-sjukvården har gått från ständiga ekonomiska underskott till att nu vara en verksamhet i balans.

- Men visst finns det utmaningar. Liksom sjukvården i hela Sverige lyckas inte NU-sjukvården att rekrytera tillräckligt många medarbetare inom vissa kompetenser. Här visar NU-sjukvården prov på nödvändigt nytänkande. Bland annat genom att införa uppgiftsväxling där nya yrkeskategorier kommer in i på sjukhuset så att den vårdutbildade personalen kan ägna mer åt vården av våra patienter.

Ann-Sofi Lodin, regiondirektör i Västra Götalandsregionen, leder arbetet med att rekrytera en ny sjukhusdirektör för NU-sjukvården. Ambitionen är att en ny sjukhusdirektör ska vara på plats till det att Lars Wiklund går i pension i april. 

Fakta, Lars Wiklund

Familj: fru och en vuxen dotter

Bosatt: i centrala Göteborg

Karriär i korthet: Legitimerad läkare sedan 1985, dubbelspecialist i allmänkirurgi och thoraxkirurgi, docent i thoraxkirurgi vid Sahlgrenska Akademin 1999, har arbetat 25 år vid Sahlgrenska universitetssjukhuset som thoraxkirurg och chef.

NU-sjukvårdens sjukhusdirektör sedan maj 2014.

Fritidsintressen: resa, åka skidor, historia, läsa böcker

Kontakt

För mer information, kontakta NU-sjukvårdens presstjänst.

Bilder på Lars Wiklund finns bland NU-sjukvårdens pressbilder.

Senast uppdaterad: 2018-01-21 10:07