Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

NU-sjukvården bästa sjukhus på Facebook

NU-sjukvården har den bästa Facebooksidan av alla sjukhus och sjukvårdsorganisationer i Sverige.

- Sociala medier är en viktig kanal för dialog och kommunikation både med allmänheten och med våra medarbetare, säger Niklas Claesson, kommunikationschef i NU-sjukvården. Sjukvårdsfrågor skapar ett stort engagemang och vi vill vara aktiva på de arenor där det pratas om oss.

Topp 10 bland Sveriges sjukhus och sjukvårdsorganisationer på Facebook

1 NU-sjukvården (89)
2 Region Örebro län (88)
3 Landstinget Västmanland (85)
4 Akademiska sjukhuset (84)
5 Landstinget Sörmland (81)
6 Landstinget Västernorrland (80)
7 Region Norrbotten (80)
8 Region Jämtland Härjedalen (80)
9 Region Skåne (80)
10 Danderyds Sjukhus (79)

Rankingen kommer från tjänsten LikeAlyzer, som bedömer företags och organisationers Facebooksidor på en skala från 1-100. NU-sjukvårdens Facebooksida finns på http://www.facebook.com/nusjukvarden

NU-sjukvården i sociala medier

NU-sjukvården har funnits på Facebook och Twitter sedan 2013 samt på Instagram sedan 2016. På NU-sjukvårdens Instagram-konto går det varje vecka att följa medarbetare som berättar om sin arbetsvardag.

Om NU-sjukvården

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och erbjuder specialistvård på Norra Älvsborgs Länssjukhus och Uddevalla sjukhus samt ett flertal mottagningar i Trestad, Dalsland och norra Bohuslän. NU-sjukvården har 5500 medarbetare och ett upptagningsområde med 280000 invånare. NU-sjukvården är ett av Sveriges största länssjukhus.

Om LikeAlyzer och Meltwater

LikeAlyzer är ett kostnadsfritt onlineverktyg för företag och organisationer som vill analysera sin dialog med följare och kunder på Facebook. LikeAlyzer ägs av företaget Meltwater, som är världsledande inom Media Intelligence och erbjuder lösningar för att bevaka och analysera redaktionella och sociala medier samt offentliga protokoll.

Senast uppdaterad: 2018-01-21 10:07