Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Efterlängtad BUP-flytt

Fredag 30 juni går flyttlasset för BUP slutenvård från Vänerviken i Vänersborg till nya tillfälliga lokaler i anslutning till psykiatri-entrén på NÄL.

BUP slutenvård är en verksamhet med sex vårdplatser för barn och ungdomar med allvarlig psykiatrisk problematik som djupa depressioner, psykoser, självmordsförsök och svåra ätstörningar som kräver inneliggande vård.

- Detta är en efterlängtad flytt, säger Lars Ahngnell, verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatri i NU-sjukvården. Nu får vi direkta samband med närhet till sjukhusets resurser inom både psykiatri och somatik. Det skapar trygga förutsättningar för den vård vi bedriver.

I samband med flytten byter verksamheten namn till avdelning 28 barn- och ungdomspsykatri. På sikt kommer avdelningen att inrymmas i det nya psykatrihus som planeras på NÄL-tomten. Det kommer sannolikt stå färdigt 2021. Till dess används tillfälliga paviljonger.

- Flytten innebär att vi kan fortsätta att utveckla våra arbetssätt både internt men också i samverkan med vuxenpsykiatrin, säger Lars Ahngnell. Det är väldigt positivt att vi nu har fått till ett gott samarbete mellan BUP och vuxenpsykiatrin.

- Avdelningen arbetar också med flera spännande utvecklingsprojekt, bland annat med hur de kan stödja mottagandet av barn och unga med akut behov av psykiatrisk hjälp, avslutar Lars Ahngnell.

Läs mer på avdelningssidan för avdelning 28 barn- och ungdomspsykiatri.

Senast uppdaterad: 2018-01-21 10:07