Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ASTA-dagarna i Trollhättan

Från vänster: Theresia Rantala, Helena Johannesson och Jenny Thernqvist är tre av arrangörerna från NU-sjukvården.

Under årets ASTA-dagar kommer cirka 300 sjuksköterskor från hela landet till Folkets hus i Trollhättan. Bland arrangörerna finns flera medarbetare inom NU-sjukvården.

ASTA är en specialistsektion inom Svensk sjuksköterskeförening för astma-, allergi- och KOL-sjuksköterskor. Årets ASTA-dagar pågår 30-31 mars och när de drar igång i Trollhättan under torsdagen är det ett späckat program som står på agendan.

– Programmet innehållet mycket av det senaste på fronten. Det finns något som ska tilltala alla som kommer, säger Theresia Rantala, barnsjuksköterska på barn- och ungdomsmottagningen.

Totalt väntas ungefär 300 yrkesverksamma personer från hela landet delta under ASTA-dagarna. Efter att Gävle och Malmö stått som värdar de senaste två åren är det Trollhättan och Västsveriges tur att ta över stafettpinnen.

– Detta är det stora eventet när man jobbar med de här frågorna, säger Helena Johannesson, sjuksköterska på allergimottagningen.

Förutom föreläsningar bjuds deltagarna på utställningar och en upplevelsepromenad.

– Det är viktig attt se hur andra landsting jobbar med de här frågorna, säger Theresia Rantala.

Senast uppdaterad: 2018-01-21 10:07