Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SMS-påminnelse

SMS-tjänst är en tjänst där vi påminner dig om att du har en tid bokad hos oss.

Med SMS-tjänsten får du som patient en påminnelse i form av ett SMS-meddelande i din mobil där vi påminner dig om en bokad mottagningstid.

Vi behöver ditt samtycke

Innan du kan få en skickad SMS-påminnelse måste du ha lämnat ditt samtycke till att vi använder tjänsten. Det eller de mobilnummer, som du önskar att SMS ska skickas till registreras i NU-sjukvårdens patientadministrativa system. När du lämnat ditt samtycke gäller detta samtycke för samtliga mottagningar i NU-sjukvården.

SMS-påminnelsen sköts av mottagningspersonalen

Det är personalen på din mottagning som lägger upp och sköter SMS-påminnelsen efter att du lämnat ditt samtycke. Vänd dig till din mottagning om du har frågor så kan de berätta mer. 

Syftet med SMS-tjänsten är att minska kostnaderna för uteblivna besök och att på så sätt förbättra tillgängligheten för fler patienter.

-------------------------------------------------------------------

SMS-påminelse för influensavaccination

Du kan också få en SMS-påminnelse för influensavaccination. Det är Smittskydd Västra Götaland som erbjuder en sms-tjänst för dig som rekommenderas vaccination mot influensa. Tjänsten är kostnadsfri.

Om du anmäler ditt mobiltelefonnummer till tjänsten, kommer du årligen få en sms-påminnelse när det är dags för vaccination. Du kan därefter kontakta din vårdcentral för att bli vaccinerad.

SMS-påminnelse om influensavaccination

Senast uppdaterad: 2016-06-09 15:35