Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Cancerrehabilitering

De flesta som har cancer behöver rehabilitering någon gång. Cancerrehabilitering är allt som kan göra att livet blir så bra som möjligt före, under och efter behandlingen av sjukdomen. Här finns information samlad som förhoppningsvis kan komma till nytta.

Syftet med cancerrehabilitering är att förebygga och minska de fysiska, psykiska, sociala och existentiella följderna av cancersjukdom och dess behandling. Insatserna ska ge patient och närstående stöd och förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt.

Målet är att alla som drabbas av cancer ska få möjlighet till rehabilitering utifrån sina behov och egna resurser. Utifrån detta finns det olika yrkesgrupper som kan hjälpa till under rehabilitering, exempelvis: kurator, dietist, fysioterapeut, sexolog, rehabiliteringskoordinator, sjukhuspräst, logoped.

Vill du veta mer?

Senast uppdaterad: 2022-03-14 14:25