Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Besöksförbud

På grund av smittspridningen av covid-19 är det besöksförbud till patienter på avdelningar och förbud att följa med patient till mottagningsbesök om inte överenskommelse med mottagningen finns.

Läs mer om besöksförbudet

Tobak

En majoritet av de som röker i dag vill sluta. Är du en av dem? Det finns stora hälsovinster med att sluta röka.

Du kan få stöd och råd hos Sluta-Röka-Linjen. Ring 020-84 00 00 eller gå in på www.slutarokalinjen.se. Där finns erfarna tobaksavvänjare som hjälper dig kostnadsfritt. Du kan också använda 1177 Vårdguidens interaktiva tjänst Rökfri. Tjänsten är gratis och finns på webben och som app till din smarta telefon.

Om du istället vill träffa någon kan du kontakta din vårdcentral. Du kan även kontakta rökavvänjningssköterska i NU-sjukvården. 

Kontakt rökavvänjningssköterska:

Tobaksstopp i samband med operation

Genom att göra ett tobaksuppehåll har du möjlighet att påverka resultatet av din operation. Forskning visar att rökstopp 6-8 veckor före operation och 6-8 veckor efter operation halverar risken att drabbas av komplikationer.

Sedan 2013 arbetar alla opererande kliniker i NU-sjukvården med rökstopp inför operation. Se till att du får riktigt bra hjälp! Prata med din läkare och be om "kvalificerad rådgivning och behandling".

Tobaksfri i samband med operation (pdf)

Rökfritt sjukhusområde

Den 1 januari 2017 blir NU-sjukvården ett rökfritt sjukhusområde. Införandet innebär att rökkurer monteras ner. Rökare hänvisas till att röka utanför sjukhusområdet. Du som är rökare blir erbjuden råd och stöd utifrån din situation och ditt individuella behov.


Senast uppdaterad: 2018-11-20 14:18