Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Ytterligare minst 2 miljoner kronor till cancerforskning i Västsverige

Publicerad:

Insamlingsstiftelsen Lions Cancerfond Väst fortsätter sitt stöd till cancerforskning vid forskningsinstitutioner och sjukvårdsenheter i Västsverige.

Sedan stiftelsens start 2010 har anslag på sammanlagt 7 645 000 kronor beviljats till 44 forskningsprojekt i Västsverige. Information om vilka projekt som beviljats anslag finns på vår hemsida http://lionscancerfond.se/forskningsanslag.html.

Nu utlyser fonden en ny ansökningsomgång och ytterligare 2 miljoner kronor har avsatts till cancerforskningsprojekt i västra Sverige. Anvisningar och blanketter för ansökningar finns på vår hemsida, www.lionscancerfond.se/forskningsanslag. Deadline för ansökningar är 28 februari.

”Genom forskningsstöd från vår fond har projekt kunnat genomföras som annars kanske inte skulle ha blivit av”, säger Lars Ersmarker, ordförande i Lions Cancerfond Väst. Vi har stött projekt inte enbart vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin utan också vid sjukhusen i Lidköping, Skövde, Borås och Trollhättan. Vi kan därför glädja oss åt att kunna bidra till kunskapsökningen inom cancerområdet i regionen, till gagn för de cirka 10 000 personer i västra Götaland, som varje år drabbas av cancer, fortsätter Ersmarker. Fonden är oberoende och alltså inte knuten till någon institution, vilket gör att alla cancerforskare och sjukvårdspersonal i Västsverige kan komma i fråga.

Forskning kring vård, effekt och biverkningar

Hittills har fondens stöd varit inriktat mot cancerpatienternas vård samt behandlingens effekt och biverkningar. Denna forskning kräver inte alltid de stora pengarna och uppmärksammas kanske därför inte av de stora cancerfonderna, men är viktig för de enskilda patienterna och deras närstående.

”Sådana studier kan ske i nära samarbete med de vårdande enheterna och kan därigenom komma patienterna till del i närtid” säger Lothar Schelp, professor emeritus och medlem i Lions Club Skövde/Ryd.

Ideellt arbete

Precis som i alla aktiviteter och projekt, som Lions bedriver, genomförs allt arbete helt ideellt, vilket gör att fondens totala kostnader är låga.

”Av varje insamlad 100 krona som skänks till vår fond går mer än 95 kronor till cancerforskningen, vilket innebär att våra totala kostnader är mycket låga (mindre än 5%)”, säger Lars Brorsson, Lions Club Falköping och kassör i Lions Cancerfond Väst

 Insamlingsstiftelsen Lions Cancerforskningsfond i västra Sverige www.lionscancerfond.se Org.nr 802426-3090 BG 900-1926 Servicetelefon: 020–33 44 44 Vårt Swish-nummer är 1239001926

Eventuella frågor ställs till Lars Ersmarker tel. 0706 087184 eller via e-mail: ordf@lionscancerfond.se

 

Publicerad: