Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Christer Dahlin utnämnd till gästprofessor vid University of Michigan

Publicerad:

UTNÄMNING. Christer Dahlin har utnämnts till Ramfjord Visiting Professor vid University of Michigan School of Dentistry (UMSD), i Ann Arbor, USA.

Christer Dahlin är adjungerad professor i oral kirurgi, särskilt styrd vävnadsregeneration, vid avdelningen för biomaterial. Han är en föregångare i utvecklingen av begreppet Guided Bone Regeneration (GBR), som är en teknik för att regenerera ben i samband med implantatbehandlingar.

– Det är verkligen en stor ära och jag planerar att tillbringa en tid vid UMSD under våren 2017 för att bedriva forskning och även för att föreläsa. Jag ser detta som en början på ett fruktbart och långsiktigt samarbete mellan våra avdelningar, säger Christer Dahlin.

Gästprofessuren i USA innebär att han kommer att tillbringa tid på forskningslaboratoriet Giannobile Lab, som fokuserar på att utveckla tekniker som hjälper kliniker att reparera, rekonstruera och förnya kraniofaciala missbildningar hos patienter. Labbet har också valts av NIH-institutetet National Institute of Dental and Craniofacial Research (NIDCR) att etablera ett centrum för så kallad vävnadsrekonstruktion (tissue engineering), ett växande vetenskapligt område vars mål är att skapa artificiella organ för transplantation.

University of Michigan School of Dentistry är världsledande inom odontologisk forskning, och rankas av rankingföretaget QS som nummer två i världen när det gäller vetenskapliga landvinningar inom området för odontologi, på samma lista där Göteborgs universitet för närvarande rankas som nummer tre.

Publicerad: