Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inbjudan: Att skriva framgångsrika forskningsansökningar februari 2020

I februari erbjuder Forsknings- och innovationskontoret (FIK) en kurs om att skriva forskningsansökningar. Kursen bygger mycket på deltagarnas arbete med egna pågående ansökningar, som avses skickas in våren 2020. Kursen är främst riktad till forskare som vill söka hos Vetenskapsrådet (VR) eller Formas. Kursen består av tre heldagar, hålls till stora delar på engelska och är begränsad till 15 deltagare.

Kurstillfällen:

25 februari 08.30-16.00
27 februari 08.30-16.00
28 februari 08.30-16.00

Under kursen går vi tillsammans igenom en ansökans projektbeskrivning i alla sina delar. Efter kortare introduktioner och föreläsningar av forskningsrådgivare på FIK får deltagarna arbeta igenom delar av sina utkast, och vi går igenom dem tillsammans och hjälps åt att ytterligare förbättra dem. Varje deltagare förväntas ha med en dator att jobba på, som de också kan maila in material från.

Målgrupp

Kursen riktar sig till forskare som aktivt jobbar med en egen ansökan till vårens utlysningsomgångar (främst VR eller Formas). Deltagarna förväntas ha med sig ett utkast till ansökan, och veta vart ansökan ska skickas in.

Intresseanmälan (stänger tisdagen, den 14 januari 2020)

Intresseanmälan sker via universitetets kompetensportal. I anmälan ska anges en motivering till att du vill gå kursen och till vilken eller vilka finansiärer du vill skicka din ansökan. I anmälan ska du också bekräfta att du kan komma på alla tillfällena.

Senast uppdaterad: 2019-12-17 13:58