Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Familjen Kamprads stiftelse utlyser anslag till forskning och utbildning

Publicerad: Uppdaterad:

Familjen Kamprads stiftelse utlyser anslag till forskning och utbildning inom området Effektivisering av hälso- och sjukvården

Familjen Kamprads stiftelse kommer under perioden 19 september – 14 november 2016 att utlysa anslag till forskning och utbildning inom området Effektivisering av hälso- och sjukvården (medicin).

Utlysningen vänder sig till forskare vid svenska universitet, forskningsinstitut och landsting/regioner. Stiftelsen välkomnar ansökningar från hela landet. 

Forskningen avser att främja effektivisering av hälso- och sjukvården. Vårdens effektivitet avgörs i mötet mellan patienten och vården. Av projektet ska tydligt framgå hur olika huvudmän (landsting/regioner/kommuner/privata aktörer) samverkar med lärosäten för att möta krav på ökad kvalitet och en god användning av samhällets resurser. Detta kan innefatta nya och förbättrade system och interaktioner för diagnostik, egenvård, stöd till brukare och anhöriga, förkortad tid från diagnos till behandling, förkortade vårdtider samt uppföljning och utvärdering. I projektet ska beskrivas hur hälso- och sjukvårdens resurser integreras med primärkommunal vård och omsorg. Stiftelsen prioriterar projekt där patienter och anhöriga aktivt medverkar.

Villkor och ansökningsblanketter kommer att finnas på Stiftelsens hemsida under ansökningsperioden.

http://familjenkampradsstiftelse.se/

Publicerad:
Uppdaterad: