Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ProQuest Ebook Central

I ProQuest finns e-böcker inom medicin, omvårdnad och administration. Om du inte tidigare har lånat böcker via ProQuest, kontakta oss på NU-biblioteket så hjälper vi dig med inloggningsuppgifter.

Direktlänk: ProQuest Ebook Central
Språk: Engelska
Format: EPUB, PDF, HTML
Lånetid: Varierar från 1-28 dagar
Åtkomst inom VGR:s nätverk: Inloggning i ProQuest med VGR-id och bibliotekslösenord. Om du inte tidigare har lånat böcker via ProQuest, kontakta oss på NU-biblioteket så hjälper vi dig med inloggningsuppgifter. Observera att du måste vara låntagare hos NU-biblioteket för att kunna använda tjänsten.
Extern åtkomst: På samma sätt som inom VGR:s nätverk.
Övriga krav/förutsättningar: Adobe Digital Editions för att ladda ner e-böcker på datorn, Bluefire Reader för att ladda ned dem på mobil eller surfplatta. Båda dessa tjänster kräver att du har ett Adobe ID. (Läs hur du skaffar tjänsterna och ett Adobe ID under "Förberedelser" nedan.)
Utskrift/kopiering: Det är tillåtet att skriva ut delar av boken.
   

De första två stegen behöver samtliga personer genomföra. Därefter följer du de instruktioner som gäller för den enhet till vilken du har tänkt ladda ner böckerna.

 1. Vara låntagare. Observera att det kan ta upp till ett dygn efter att du får bekräftelse på att du är låntagare hos NU-biblioteket innan du kan använda dina inloggningsuppgifter för att låna biöcker.
 2. Kontakta oss för att få inloggningsuppgifter.
 3. Skaffa ett Adobe ID genom att följa länken och registrera dig.

För datorer

 1. Ladda ner programmet Adobe Digital Editions. På VGR:s datorer ska detta program redan finnas. Saknas det, ring VGR IT (010-473 71 00).
 2. Koppla ihop ditt Adobe ID med Adobe Digital Editions genom att starta det sistnämnda programmet. Efter godkännande av licensvillkor får du fylla i ditt Adobe ID.
 3. Klart!

För mobila enheter (mobil, surfplatta)

 1. Ladda ner appen Bluefire Reader.
 2. Koppla ihop ditt Adobe ID med Bluefire Reader genom att öppna appen, välja ”Info” - ”Accounts” och fylla i ditt Adobe ID.
 3. Klart!
 1. Logga in i ProQuest med med ditt VGR-id och bibliotekslösenord.
 2. Sök efter den bok du är intresserad av.
 3. Välj antingen ”Read Online” för att öppna boken direkt i webbläsaren eller ”Download” för att ladda ner boken. Laddar du ner den vid en dator hämtas och öppnas den i Adobe Digital Editions, gör du det vid en mobil enhet (mobiltelefon, surfplatta) hämtas och öppnas den istället i Bluefire Reader.

Om boken inte öppnas automatiskt eller ger dig valet ”öppna med” så öppnar du istället den nedladdade filen (URLLink). Sitter du vid en dator öppnas boken då i Adobe Digital Editions och vid en mobil enhet i Bluefire Reader.

Omlån i ProQuest sker efter att en boks lånetid har gått ut. Du loggar då in i ProQuest och lånar boken på samma sätt som förra gången (om du inte minns hur du gjorde följer du instruktionerna under "Låna böcker i ProQuest").

Kontakt

Telefon: 010-435 69 40
Telefontid mån-tors klockan 09.00-12.30

E-post: biblioteket.nu@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2019-03-04 14:23