Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kliniska kunskapsstöd

Här finner du direktlänkar till våra kliniska kunskapsstöd.

Nationellt kliniskt kunskapsstöd är regionernas gemensamma infrastruktur för att ta fram, kvalitetssäkra, lagra och distribuera kunskapsinnehåll. Nationellt kliniskt kunskapsstöd ägs av Sveriges regioner, och är en del av Nationellt system för kunskapsstyrning i hälso- och sjukvård.

Användning

De nationella rekommendationerna och regionernas tillägg är anpassade för användning i patientmötet, när du exempelvis behöver stämma av vilka prover som bör tas, vilka behandlingar som rekommenderas eller vilka differentialdiagnoser du ska vara uppmärksam på.

Inom sjukhusets nätverk kommer du som anställd åt UpToDate utan inloggning. Följ bara länken nedan. Det finns även en direktlänk via Melior.

Om du vill använda UpToDate optimalt, föreslår vi att du skapar ett konto. Det gör du genom att klicka här och fylla i formuläret. Du kommer då åt UpToDate överallt. Om du inte vill skapa ett konto, men ändå använda UpToDate utanför sjukhusets nätverk, kan du använda vår proxylänk. Läs mer om Åtkomst utanför jobbet.

Vill du använda appen UpToDate måste du först skapa ett konto.

Efter första registreringen har du 90 dagars åtkomst till UpToDate. Därefter måste du logga in på ditt konto på en dator ansluten sjukhusets nätverk. Varje gång du gör detta får du 90 nya dagars åtkomst. Gör det därför gärna till en vana att logga in då och då när du är på jobbet.

Medibas är en kunskapsdatabas, med särskilt fokus på primärvård. Den primära målgruppen är allmänläkare, men Medibas riktar sig även till andra yrkesgrupper i primärvården som sjuksköterskor och sjukgymnaster. Medibas är dessutom relevant för andra specialiteter och professionella grupper inom hälso- och sjukvården.


Senast uppdaterad: 2021-03-05 13:27