Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bli låntagare

För att låna och reservera vårt fysiska bestånd krävs att du blir låntagare hos oss. NU-biblioteket är enbart till för personal och studenter knutna till NU-sjukvården.

  1. Läs först igenom våra lånevillkor längre ner på sidan.
  2. Gör sedan en låneansökan.

Låneansökan för anställd

Du som är student och gör din praktik i NU-sjukvården ombeds kontakta Utbildningscentrum med frågor gällande boklån. 

OBS! Om du glömt ditt lösen/pinkod gå in på Mina sidor och klicka på Glömt koden (längst upp i högra hörnet) och följ instruktionerna, så mailas ditt lösen/pinkod till din registrerade mailadress.

Du som vill låna av NU-biblioteket måste fylla i en låntagaransökan och godkänner där igenom lånereglerna. NU-biblioteket vänder sig till NU-sjukvårdens personal. Studenter och praktikanter i NU-sjukvården får låna under tiden de är i verksamheten.  

Ansvar 

Du som låntagare är ansvarig för att allt som lånas i ditt namn återlämnas i oskadat skick senast på angiven förfallodag. Vid misstanke om att någon annan använder din låntagarprofil ansvarar du för dina lån till dess du kontaktar biblioteket och kontot är spärrat.  

Arbetsplats- eller namnändring skall alltid meddelas till biblioteket. Det är du som låntagare som ansvarar för att de kontakt- och personuppgifter du lämnar till biblioteket är korrekta.   

Reservation 

Om boken du vill låna är utlånad kan du reservera den. Ej avhämtade reservationer tas bort efter 7 dagar.  

Eftersom det är många som vill låna kurslitteratur, får du bara låna 1 exemplar av samma titel/bok. Eventuella reservationer på titlar man redan lånar kommer att tas bort. Först när din bok är återlämnad kan du åter ställa dig i kö på den igen. 

Krav och ersättning 

Om lånen inte återlämnas i tid skickas krav. Efter 2 krav skickas ersättningskrav och du spärras för lån. Du som låntagare är ersättningsskyldig om dina lån inte lämnas tillbaka eller kommer tillbaka i skadat skick.  

Personuppgifter 

För att kunna hantera dina lån och för att rätt personer ska få rätt service från biblioteket, registrerar vi följande uppgifter hos oss: personnummer, vgr-id, namn, e-post, kategori personal/student, lösenord/pinkod, arbetsplats och telefonnummer. Vi lagrar alla uppgifter enligt EU:s dataskyddsförordning 2016/679 (GDPR).  

Dina personuppgifter sparas så länge du vill vara låntagare hos oss. Du kan när som helst välja att avregistrera dig och i samband med det upphör vi med databehandling för ovan angivna ändamål och tar bort dina personuppgifter från vårt register. Vi lagrar dina uppgifter så länge du är aktiv låntagare, efter 3 års inaktivitet tas dina uppgifter bort om du är personal. Om du är student tas de bort efter 2 års inaktivitet. För avregistrering och frågor kontakta NU-biblioteket. 

Kontakt

BIBLIOTEKSSERVICE 

Kontakt via mejl:  biblioteket.nu@vgregion.se 

Den 1 April 2023 flyttar NU-biblioteket till Högskolan Västs bibliotek.

 

 

 


Senast uppdaterad: 2023-03-21 13:56