Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ulrika, medicinteknisk ingenjör

Ulrika Andrée är medicinteknisk ingenjör på medicinsk teknik

Jag har alltid varit tekniskt intresserad, jag tyckte till exempel att teknik och träslöjd var de roligaste ämnena i skolan. Jag gillar problemlösning också, det gör nog alla vi som arbetar på den medicintekniska avdelningen.

Det bästa med mitt jobb är annars att det är så omväxlande. Ena stunden står jag här i verkstaden med förebyggande underhåll av en apparat, nästa stund ringer en vårdavdelning som behöver få hjälp snabbt med en krånglande maskin.

En annan dag är jag teknisk rådgivare för verksamheterna i samband med inköp. Då kan jag hjälpa till med att ta ställning till vilken typ av teknik som fungerar bäst eller bedöma en apparats livslängd och underhållsbehov för att kunna räkna ut livscykelkostnaden.

I samband med ombyggnationer behöver vi vara med i planeringen från början, för att säkra att exempelvis el, gas och datanätverk kan försörja de apparater som ska användas i lokalen. Då ger vi medicintekniskt stöd till både byggare och vårdpersonal, så att system kan fungera som det är tänkt.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:35