Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Johan, anestesisjuksköterska

Johan Källberg är anestesisjuksköterska på operation

I mitt arbete som anestesisjuksköterska tar jag främst hand om patienter som ska genomgå en operation, både planerade och akuta. Detta innebär att förbereda inför narkos, kontrollera medicinteknisk utrustning, dra läkemedel, assistera vid bedövningar med mera samt att tillsammans med anestesiläkaren söva patienten och sedan övervaka patienten under operationen. Arbetet är varierande och självständigt, men kollegorna finns alltid nära då vi arbetar i team för att uppnå bästa resultat för patienten. 

Jag tycker det är roligt och stimulerande med akutsjukvård. Jag har tidigare arbetat inom psykiatri, kirurgi, ambulans och intensivvård.

Det jag gillar med mitt jobb är att det medför många intressanta möten med människor som befinner sig i olika situationer. Det gäller både på operationsavdelningen och på övriga sjukhuset, då vi arbetar nära många andra kliniker och rör oss över hela sjukhuset i olika arbetsuppgifter så som stickhjälp, hjärtstopp och traumalarm. Jobbet innebär oftast snabba och korta insatser, vilket ställer krav på att skapa en bra relation med patienter och kollegor under en kort tid.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:35