Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hassan, biomedicinsk analytiker

Hassan Chmeis är biomedicinsk analytiker på laboratoriemedicin

 

Som biomedicinsk analytiker på laboratoriemedicin, klinisk kemi har jag varierande arbetsuppgifter. Jag tar emot prover och bearbetar dem, hjälper kunder med att beställa rätt analyser, analyserar prover, gör underhåll på maskiner, bedömer och kontrollerar provsvar och deras rimligheter.

Vi har täta samarbeten med alla avdelningar på sjukhuset och ibland är jag ute på olika avdelningar för att exempelvis hjälpa dem med att ta kapillära blodprover. Jag tar också venösa prover och räknar celler manuellt (mikroskopi). Vid nattarbete har vi hand om blodcentralen där jag gör bastester, MG-tester, ger ut blod med mera.

Jag är intresserad av mikroskopi och forskning och därför valde jag att bli biomedicinsk analytiker. Det bästa med jobbet är att man arbetar i team där alla hjälps åt för att utvecklas och komma framåt. Att mikroskopera och att räkna celler tillhör de roligaste arbetsuppgifterna.

Läs även om Susann som också är biomedicinsk analytiker i NU-sjukvården.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:35