Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Emran Ibishi, ekonomicontroller

Emran Ibishi, ekonomicontroller
Emran Ibishi, ekonomicontroller
Fotograf: Kent Eng

Varför valde du att bli ekonom/controller?

Jag valde att bli ekonom eftersom jag tycker om att analysera och utvärdera ekonomiska resultat. Jag har alltid gillat siffror.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Det finns egentligen ingen "typisk dag" för oss controllers inom ekonomiområdet. Vi arbetar med många skilda saker och har olika verksamheter som är i behov av varierande typer av stöd. Men de flesta av oss arbetar dagligen proaktivt med att förmedla och bearbeta ekonomisk information till chefer i NU-sjukvården.

Vad är det roligaste med ditt yrke?

Roligast med jobbet är framförallt att få agera bollplank till cheferna i olika sammanhang. Själva rådgivningen tycker jag är väldigt kul, att få vara ett konsultativt stöd.

Vilka fördelar finns det att jobba på ett sjukhus?

Du får möjlighet att ta stort ansvar direkt från början. Som controller i NU-sjukvården har du varierade arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik och du kan själv styra din arbetsdag.  Vi är dessutom en arbetsgrupp med en god sammanhållning där vi diskuterar och stöttar varandra. 

Vem skulle du rekommendera att börja som controller i NU-sjukvården?

Självklart behöver du tycka om att arbeta med siffror och samtidigt ha ett intresse för samhälls- och sjukvårdsfrågor. Du bör även vara tålmodig som person och ha en konsultativ personlig förmåga.  

Senast uppdaterad: 2019-12-06 13:32