Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Catarina, barnmorska

Catarina Larsson är barnmorska på förlossningsavdelningen

 Barnmorskeyrket har alltid fascinerat mig. För mig fanns önskan om att bli barnmorska redan son barn. Det är ett ansvarsfullt och självständigt arbete där många egna och inte sällan snabba beslut tas.

Att arbeta som barnmorska är spännande och variationsrikt. För mig innebär jobbet dels att arbeta på antenatalavdelningen – en vårdavdelning för gravida kvinnor med komplikation – , dels att vara koordinator med en arbetsledande funktion och med ansvar för bland annat telefonrådgivning, samt dels också att arbeta som barnmorska i vården med födande kvinnor.

På förlossningsavdelningen bistår och övervakar jag självständigt den födande kvinnan och barnet under och efter förlossningen. När något avviker från det normala tar jag kontakt med läkare. Då har vi ett nära samarbete mellan barnmorska, undersköterska och läkare runt patienten. Vid vissa tillfällen blir även personal från bland annat neonatalavdelningen, narkos och operation inkopplade.

Att kunna möta, följa och stötta kvinnor och deras partner under en av livets viktigaste stunder är fantastiskt. Och om kvinnan får en positiv förlossningsupplevelse, trots att vägen dit ibland är både lång och arbetsam, då känner jag mig riktigt nöjd!


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:35