Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Amina, operationssjuksköterska

Amina Larsson är operationssjuksköterska på operation

Det var alltid mitt mål att specialisera mig när jag läste till sjuksköterska, men jag var inte säker på inom vad. Jag har alltid varit intresserad av akutsjukvård så det kändes som operation skulle passa mig. Det gjorde det. Att stå i operationssåret och instrumentera och assistera är det roligaste jag vet!

Mitt huvudansvar som operationssjuksköterska är steriliteten samt att kontrollera och räkna instrument och operationsmaterial som används vid en operation. Jag plockar fram rätt instrument och förbereder patienten inför operationen genom huddesinfektion och sterildrapering. Under operationen hjälper jag operatören med instrument.

Vi är många professioner som arbetar tillsammans för att ta hand om patienten. Alla har en viktig roll och vi klarar oss inte utan varandra.  Vi jobbar med en patient åt gången och det är ingen som stör utan vi hinner bli färdiga innan vi tar hand om nästa patient.

Ingen operation är den andra lik och jag känner hela tiden att jag utvecklas i mitt yrke. Det bästa är att vara en del av ett team som räddar liv varje dag. Vi gör folk friska helt enkelt.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:35