Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjuksköterska i hematologi och infektionssjukvård

Sjuksköterskor, hematologi
 • Vill du jobba med avancerad vård som kräver fingertoppskänsla och noggrannhet?
 • Vill du träffa patienter i alla livets olika skeden, från de som står på tröskeln till vuxenlivet, till de som levt ett långt liv?
 • Vill du ha möjlighet att träffa dina patienter under en längre tid, och skapa mer djupgående relationer?
 • Vill du dessutom vara med att bygga upp en ny verksamhet från grunden?

Då är det jobbet som sjuksköterska i hematologi och infektionssjukvård som du letar efter!

Ny avdelning på NÄL i Trollhättan

2020 öppnade en ny avdelning på NÄL i Trollhättan med inriktning mot hematologi och infektionssjukdom. Tillsammans ska vi bygga upp en avdelning som är anpassad för framtidens vård och arbetssätt, inom ett område där forskningen gör stora framsteg och våra möjligheter att hjälpa patienten hela tiden förbättras. 

Sjuksköterska och provrör

Hematologi i NU-sjukvården

Vi vårdar patienter med olika hematologiska sjukdomar (blodet, samt de blodbildande och lymfatiska systemen). Sjukdomarna är främst maligna, men även benigna. De vanligaste cancerdiagnoserna hos oss är leukemi, myelom och lymfom.

I NU-sjukvården tar vi emot patienter med den här typen av sjukdomar i alla delar av vårdkedjan, både i öppenvård och slutenvård. Vårdförloppet ser olika ut, en del patienter blir friskförklarade, andra behöver uppföljningar resten av livet. Vi är med hela vägen, från att en diagnos sätts, till behandling och eventuell palliativ vård.

Infektionssjukvård i NU-sjukvården

Infektionssjukvården i NU-sjukvården erbjuder kvalificerad vård, behandling och omvårdnad av patienter med infektionssjukdomar. Majoriteten av våra patienter tas in akut och vi har en blandad patientgrupp vad gäller diagnos, vårdtid och ålder.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss arbetar du med att vårda patienter med hematologiska åkommor eller infektionssjukdomar. Du är del av ett team där sjuksköterska, läkare, undersköterska och medicinsk sekreterare arbetar tillsammans. På avdelningen kommer det också att finnas en farmaceut och servicepersonal som avlastar vårdpersonalen.

Från diagnos till färdig behandling

Du får följa patienterna från det att de får sin diagnos till att de är färdigbehandlade. Arbetet kan innebära allt från akutsjukvård som gränsar till intensivvård, till palliativvård. Det ingår mycket medicintekniska arbeten så som cytostatika-och antibiotikabehandling, blodprodukter samt andra intravenösa behandlingar. Du får en också en bred och djup kompetens i omhändertagandet av patienter med infektionssjukdomar.

Vi arbetar med patienten i fokus och planerar vården utifrån varje enskild patient. I det arbetet behöver vi medarbetare som är engagagerade och uppmärksamma. 

Det här erbjuder vi dig!

 • Individuellt anpassad introduktion utifrån dina kunskaper och erfarenheter
 • Handledning under ditt första år
 • Interna föreläsningstillfällen med fokus på hematologi
 • Kurs i hematologi 7,5 hp via Göteborgs universitet
 • Cytostatikakörkort via Regionalt cancercentrum väst
 • Kliniskt basår för att ge dig som är nyexaminerad sjuksköterska en bra start i arbetslivet
 • Möjlighet att läsa vidare till specialistsjuksköterska i onkologi med utbildningsbidrag
 • Möjlighet att ingå i mentorskap som bygger på den modell för mentorskap som vi har utvecklat på infektionskliniken.

Är du redo för intressanta utmaningar, ett mycket lärorikt arbete och många spännande patientmöten?   

Välkommen till oss!

Kontakt

Vårdenhetschef Magnus Ericsson, 010-435 01 61, 070-082 25 60, magnus.bo.ericsson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-10-02 10:08