Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjuksköterska, barnmorska eller specialistutbildad sjuksköterska inom onkologi på avdelning 35

Gynekologi, cancervård och BB-platser – allt ryms på avdelning 35. Är du sjuksköterska, barnmorska eller specialistutbildad sjuksköterska inom onkologi kan vi erbjuda dig ett mångsidigt jobb som innefattar allt från vård av nyfödda till vård i livets slutskede.  

Helena Rönni


Helena Rönni
är sjuksköterska och har jobbat på avdelning 35 i ett år.

– Mitt mål är att bli barnmorska, så att jobba på avdelning 35 är perfekt för mig. Här lär jag mig massor om kvinnosjukvård samtidigt som jag uppmuntras att plugga vidare och har chansen att bidra ännu mer på avdelningen.

Att vårda patienter med cancer, som är en av patientgrupperna på avdelningen, kan vara ett tungt jobb.

– Därför är det viktigt att vi som jobbar här är lugna och kan hantera stress.

BB – ytterligare en dimension

Från gynekologi som specialitet, fick avdelning 35 våren 2020 även ansvar för fyra BB-platser.

– I grunden var det en besparingsåtgärd och självklart fanns en oro över det nya uppdraget, säger Emma Svedung, avdelningschef. 

– Även om vi fortsatt har mycket att lära har medarbetarna har klarat uppdraget galant. Vård av nyfödda och deras mammor är ytterligare en dimension av kvinnosjukvården och ger oss en bredare kunskap och förståelse.

Emma Svedung och Carin Hjelte

Prisbelönt arbetssätt

Ett personcentrerat arbetssätt är grunden för vården på avdelning 35.

– Under flera år har vi jobbat med bedside, det vill säga överrapportering mellan dag- och kvällspersonalen vid patientens säng. Då kan patienten vara med i samtalet och kan ge värdefull input i vården. Det vann vi posterpris för under NU-sjukvårdens kvalitetsvecka 2019, säger Emma Svedung.

Varmt och glatt gäng

En person som jobbat längre än de flesta på avdelning 35 är sjuksköterskan och sektionsledaren Carin Hjelte.

– Här brinner alla för att kunna ge bästa möjliga vård till patienterna på avdelningen. Som ny medarbetare hos oss möter du ett varmt och glatt gäng som tycker om att ha kul både på och utanför jobbet. 

Carin Hjelte

Vill du jobba på avdelning 35?

Kontakta:

Emma Svedung
Avdelningschef
tel. 010-435 03 51
emma.svedung@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-10-26 11:16