Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillfrisknandebevis efter covid-19-infektion

Från och med den 12 augusti finns det tre olika typer av covidbevis för dig som ska resa: vaccinationsbevis, testbevis och tillfrisknandebevis. För de flesta personer är det enklare och snabbare att få ett vaccinationsbevis eller ett testbevis (efter negativt test för covid-19) i stället för ett tillfrisknandebevis, eftersom tillfrisknandebeviset kräver att du uppfyller specifika villkor.

Så här gör du för att få ett tillfrisknandebevis:

  1. Du har varit sjuk i covid-19. Du har genom ett NAAT-test (exempelvis PCR-test) testats positivt för covid-19 av utbildad sjukvårdspersonal (ej egenprovtagning eller självtest).
  2. Efter att du har tillfrisknat, och minst 11 dagar efter att du testades positivt, kan du begära ut ett tillfrisknandebevis från infektionsmottagningen i NU-sjukvården (se högerkolumen). För allmänna frågor kan du läsa mer på eHälsomyndighetens webbsida eller kontakta covid-19@vgregion.se
  3. Vårdgivaren skickar en begäran till eHälsomyndigheten som skapar ett tillfrisknandebevis.
  4. Om du har en digital brevlåda (Digimail, e-Boks, Kivra eller Min Myndighetspost) skickas ditt tillfrisknandebevis till den.
  5. Om du inte har en digital brevlåda postas ditt tillfrisknandebevis till din folkbokföringsadress.

Bevis på negativt covidtest för att resa

Senast uppdaterad: 2021-08-13 11:22