Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Besöksrestriktioner och stängda sjukhusentréer

Från och med 9 december 2021 är huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus stängda för fri inpassering och bemannade med värdar. Generella besöksrestriktioner gäller i NU-sjukvården.

Syftet är att minska spridningen av covid-19 i samhället.

Besök på mottagning

Mottagningar är öppna när patienterna har inbokade besök. Huvudregeln för dig som ska på mottagningsbesök i NU-sjukvården är att du får ta med en-två medföljande eller ledsagare, om du inte fått andra besked från verksamheten Personen ska vara fri från symptom på luftvägssjukdom.

Observera dock att det finns verksamheter som har lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler. Detta gäller: 

Akutmottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts

BB-avdelning: frisk partner får delta i mån av plats i enkelrum. 

Barn- och ungdomsmottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts och inga syskon.

Förlossningsavdelning: En (1) symtomfri närstående får medfölja vid inläggning på förlossningen. Däremot får ingen närstående följa med vid kontroll. Patient och närstående provtas vid inläggning.

Gynekologisk mottagning och onkologisk gynekologisk mottagning: inga medföljande till patient tillåts

Obstetrisk mottagning (specialistmödravård) inklusive ultraljud: Till och med 11 januari är partner välkommen. Patient och partner ska bära munskydd och vara symtomfria. Barn får inte närvara vid undersökningen. Från och med 12 januari tillåts inte partner/medföljande vara med på mottagningen. Detta inkluderar även ultraljud. 

Ortopedisk mottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts

Ögonmottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts

Besök på avdelning

Besöksrestriktioner till inneliggande patienter på sjukhuset gäller och avdelningarna är låsta. NU-sjukvårdens generella regel om en-två besökande till inlagd patient gäller, men kontakta avdelningen du vill besöka för mer information. 

Avdelningar i NU-sjukvården 

Huvudentréer och allmänna utrymmen

Huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus bemannas av väktare och värdar som tar emot dig som besökare. Syftet är att ge ett bra mottagande, men också att minska smittspridning av covid-19 och att bibehålla en så god och trygg upplevelse för patienter och besökare som möjligt på sjukhuset. Du erbjuds munskydd. I övrigt ombeds du att hålla avstånd, när det är möjligt, och att vara noga med att tvätta händerna. 

I övrigt gäller:

Akuta besök hänvisas till akutmottagningen på NÄL i Trollhättan.

Besökare till förlossningen, NÄL: Använd porttelefonen som finns vid denna entré.

Besökare till psykiatriakuten, NÄL: Använd porttelefonen som finns vid denna entré.

Medarbetare ska passera in genom de sidoingångar som normalt används, men endast med passerkort.

Öppettider i sjukhusens huvudentréer

Rehabbassängen stängd för besökare med träningskort

Från och med 13 december 2021 är rehabbassängen på Uddevalla sjukhus stängd för besökare som valt att träna på sjukhuset med träningskort. 

Senast uppdaterad: 2022-01-10 10:22