Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Besöka NU-sjukvården

Huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus är öppna enligt ordinarie schema. Mottagningarna är öppna när patienterna har bokade besök. Avdelningsdörrarna är låsta. Vissa verksamheter har lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler. Det kan exempelvis handla om begränsat antal medföljande.

Patient och besökare i NU-sjukvården

När du besöker sjukhuset ombeds du rent allmänt att hålla avstånd, när det är möjligt, och att vara noga med att tvätta händerna. Tänk också på att vaccination skyddar dig mot att bli allvarligt sjuk och minskar spridningen av både covid-19 och säsongsinfluensa.

Besök på mottagning

Mottagningar är öppna när patienterna har inbokade besök. Sjukhuset har generella besöksrestriktioner, som innebär att en till två närstående får följa med på mottagningsbesök. Det finns även verksamheter som har egna lokala restriktioner.   

Verksamheter som har lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler är:  

Akutmottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts.

BB-avdelning: partner får närvara på BB. Inga besök av syskon är tillåtna

Barn- och ungdomsmottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts och inga syskon.

Förlossningsavdelning: Vid kontroll eller inläggning på förlossningen får en-två (1-2) anhöriga/partners/stödpersoner medfölja. Barn kan inte medfölja.

Gynekologisk mottagning och onkologisk gynekologisk mottagning: Endast en (1) medföljande till patient. Patient och partner/närstående ska vara friska, det vill säga inte ha några symtom på covid-19 eller andra säsongsvirus. På grund av trånga väntrum erbjuds både patient och partner/närstående munskydd vid besöket. 

Klinisk fysiologi: endast en (1) medföljande

Neurologimottagning och neurorehabmottagning: endast en (1) medföljande

Mottagning för gravida och nyförlösta: En frisk partner/närstående får medfölja vid besöket. Inga barn/syskon. Mottagningen ser gärna att både patient och partner/närstående bär munskydd vid besöket då både väntrum och undersökningsrummen är små. Gravida från graviditetsvecka 20 har ökad risk för att bli allvarligt sjuka i covid-19. Munskydd erbjuds vid ankomst till mottagningen.

Ortopedisk mottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts.

Ögonmottagning: endast en (1) medföljande till patient tillåts.

Besök på avdelning

Avdelningar är låsta dygnet runt. Verksamheterna bestämmer själva över besökstider och andra villkor som gäller för besök till inlagd patient. Kontakta avdelningen du vill besöka för mer information om vad som gäller.

Avdelningar i NU-sjukvården 

Öppettider i sjukhusets entréer

Huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus och övriga entréer på sjukhuset är öppna enligt ett särskilt schema.

Öppettider i sjukhusens entréer

I övrigt gäller:

Akuta besök hänvisas till akutmottagningen på NÄL i Trollhättan.

Besökare till förlossningen, NÄL: Använd porttelefonen som finns vid denna entré.

Besökare till psykiatriakuten, NÄL: Använd porttelefonen som finns vid denna entré.

Medarbetare ombeds i första hand passera in genom sjukhusets sidoingångar, med sitt passerkort.


Senast uppdaterad: 2023-02-01 14:46