Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus covid-19, influensa, RS-virus och vinterkräksjuka

Här hittar du information om vad som gäller i NU-sjukvården med anledning av den ökade smittspridningen av både covid-19 och andra virus som influensa, RS-virus och vinterkräksjuka.

Senaste nytt:

17 FEBRUARI: Den generella rekommendationen om att personal använder munskydd i allt patientnära (inom två meter) arbete tas bort. Även rekommendationen om provtagning av personal vid symtom på covid-19 tas bort. 

1 FEBRUARI: VGR tar bort den allmänna rekommendationen för patienter och besökare att bära munskydd vid besök på sjukhuset. För vårdpersonal gäller att munskydd ska användas i patient/omsorgstagarnära arbete inom två meter, men krävs inte kontinuerligt. 

19 DECEMBER: NU-sjukvården rekommenderar patienter, ledsagare och besökare att använda munskydd vid besök i sjukhusets vårdlokaler. Munskydd erbjuds på mottagningar och vårdavdelningar av personalen. 
Patienter och besökare erbjuds munskydd

9 DECEMBER: Smittspridningen av covid-19 ökar igen. Vårdpersonal ska åter bära munskydd hela arbetspasset i vårdlokaler. Även spridningen av RS-virus ökar. Därför inför barn- och ungdomsavdelning 23 besöksrestriktioner. Endast en anhörig per patient tillåts, och inga syskon.

30 AUGUSTI: NU-sjukvården tar bort den allmänna rekommendationen för patienter och besökare att bära munskydd vid besök på sjukhuset. Men sjukhuset ser gärna att munskydd även fortsatt används. Från 30 augusti ändras även rutinen för vårdpersonal. För vårdpersonal gäller att munskydd ska användas i patient/omsorgstagarnära arbete inom två meter, men krävs inte kontinuerligt.

11 JULI: NU-sjukvården återinför besöksrestriktioner, besökare rekommenderas att bära munskydd och andra åtgärder.
Mer information om hur det påverkar patienter och närstående

4 JULI: Smittspridningen av covid-19 ökar igen, om än från låga nivåer. Vårdpersonal ska åter bära munskydd hela arbetspasset i vårdlokaler.

1 APRIL: Covid-19 klassas inte längre som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom, men den är fortfarande en anmälningspliktig sjukdom. För patienter innebär det att eventuell provtagning, vård och behandling av covid-19 inte längre är avgiftsfri. 

Allmän information:

Klicka på respektive ruta nedan för att läsa mer.

Besöka NU-sjukvården

Huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus är öppna enligt ordinarie schema. Mottagningarna är öppna när patienterna har bokade besök. Avdelningsdörrarna är låsta. Det kan finnas verksamheter som har lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler.

Senast uppdaterad: 2022-12-19 15:22