Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

NU-sjukvårdens samlingssida om covid-19

Klicka på respektive ruta för att läsa mer.

Vaccination

Du som tillhör den identifierade grupp patienter som blir erbjuden vaccination i NU-sjukvården får ett brev med all information och kontaktuppgifter för bokning av tid för vaccination. Breven skickas ut i omgångar från och med mars 2021.

Använd munskydd i vårdlokaler

Som ett tillägg till redan gällande åtgärder för att minska smittspridning rekommenderar VGR att du som är patient, besökare eller ledsagare använder munskydd i vårdlokaler där mer än en person vistas samtidigt. Vid inpassering via entrén på sjukhuset eller öppenvårdsmottagningen blir du erbjuden ett munskydd. Där finns också information om hur du tar av och på munskydd på ett korrekt sätt.

Besöksförbud och stängda entréer

Sedan måndagen den 16 november gäller åter generellt besöksförbud i NU-sjukvården. Dessutom är entréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus stängda för fri inpassering och bemannade med värdar.

Vi söker vårdpersonal

Med anledning av den fortsatta pandemin söker vi personer som har utbildning inom vård, som undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och biomedicinska analytiker, och som kan arbeta extra vid behov.

Läget i NU-sjukvården

Följ statistiken över antalet patienter som vårdas för covid-19 inom NU-sjukvården och hur många av dem som behöver intensivvård.

Inför ditt besök

Om du är kallad till sjukhus och samtidigt har symtom som hosta, andningsbesvär eller feber bör du kontakta mottagningen innan du besöker sjukhuset.

Frågor eller oro?

Vid svårare olycksfall, allvarlig sjukdom eller om du behöver ambulans – ring 112. Känner du dig orolig, läs på Folkhälsomyndigheten.se eller ring 11313. Behöver du råd vid egen sjukdom, läs på 1177.se eller ring 1177.

Länkar

Det finns flera användbara länkar för dig som vill veta mer om coronavirus.

Cope forskningsstudie

COPE - Forskningsstudie om hur covid-19 påverkar graviditet. Vi söker fler deltagare. NU-sjukvården söker både dig som är frisk och dig som har fått covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

COPE forskningsstudie information till dig som kan tänka dig att delta

Senast uppdaterad: 2021-02-03 10:50