Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

NU-sjukvårdens samlingssida om covid-19

Klicka på respektive ruta för att läsa mer.

Generella besöksregler från 11 oktober

Från måndag 11 oktober sker inte längre inpasseringskontroll med väktare och entrévärdar i sjukhusets huvudentréer och NU-sjukvårdens generella besöksrestriktionerna upphör. Mottagningarna är öppna när patienterna har bokade besök, men avdelningsdörrarna är låsta. Generellt får du ta med symptomfri närstående eller ledsagare. Observera dock att det fortfarande finns verksamheter som har undantag eller lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler.

Tillfälliga förändringar för sjukresor

Under coronapandemin gäller tillfälliga förändringar för ersättning och användning av sjukresor. På webbplatsen 1177.se hittar du information om vad som gäller i just din situation.

Tillfrisknandebevis

För dig som ska ut och resa finns från och med den 12 augusti tre olika typer av covidbevis: vaccinationsbevis, testbevis och tillfrisknandebevis. NU-sjukvården erbjuder tillfrisknandebevis genom en e-tjänst hos infektionsmottagningen.

Läget i NU-sjukvården

Följ statistiken över antalet patienter som vårdas för covid-19 inom NU-sjukvården och hur många av dem som behöver intensivvård.

Frågor eller oro?

Vid svårare olycksfall, allvarlig sjukdom eller om du behöver ambulans – ring 112. Känner du dig orolig, läs på Folkhälsomyndigheten.se eller ring 11313. Behöver du råd vid egen sjukdom, läs på 1177.se eller ring 1177.

Länkar

Det finns flera användbara länkar för dig som vill veta mer om coronavirus.

Cope forskningsstudie

COPE - Forskningsstudie om hur covid-19 påverkar graviditet. Vi söker fler deltagare. NU-sjukvården söker både dig som är frisk och dig som har fått covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

COPE forskningsstudie information till dig som kan tänka dig att delta

Senast uppdaterad: 2021-08-11 15:55