Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus covid-19

Senaste nytt (2022):

19 APRIL: Den 19 april avvecklades entrévärdar och väktare i NU-sjukvårdens huvudentréer. Från detta datum återgick öppettiderna i sjukhusentréerna till ordinarie schema och sjukhusets generella besöksrestriktioner upphörde att gälla.
Förändringar efter 19 april

1 APRIL: Covid-19 klassas inte längre som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom, men den är fortfarande en anmälningspliktig sjukdom. För patienter innebär det att eventuell provtagning, vård och behandling av covid-19 inte längre är avgiftsfri. Mer information

Allmän information:

Klicka på respektive ruta nedan för att läsa mer.

Besöka NU-sjukvården

Huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus är öppna enligt ordinarie schema. Mottagningarna är öppna när patienterna har bokade besök. Avdelningsdörrarna är låsta. Det finns verksamheter som har lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler. Det kan exempelvis handla om begränsat antal medföljande, eller krav på munskydd.

Cope forskningsstudie

COPE - Forskningsstudie om hur covid-19 påverkar graviditet. Vi söker fler deltagare. NU-sjukvården söker både dig som är frisk och dig som har fått covid-19 under graviditeten samt dig som är partner till en gravid kvinna.

COPE forskningsstudie information till dig som kan tänka dig att delta

Tillfrisknandebevis

För dig som ska ut och resa finns tre olika typer av covidbevis: vaccinationsbevis, testbevis och tillfrisknandebevis. NU-sjukvården erbjuder tillfrisknandebevis genom en e-tjänst hos infektionsmottagningen. Det är dock betydligt enklare att få såväl vaccinationsbevis som testbevis.

Senast uppdaterad: 2022-04-04 21:20