Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus covid-19

Senaste nytt (2022):

30 AUGUSTI: NU-sjukvården tar bort den allmänna rekommendationen för patienter och besökare att bära munskydd vid besök på sjukhuset. Men sjukhuset ser gärna att munskydd även fortsatt används. Från 30 augusti ändras även rutinen för vårdpersonal. För vårdpersonal gäller att munskydd ska användas i patient/omsorgstagarnära arbete inom två meter, men krävs inte kontinuerligt.

11 JULI: NU-sjukvården återinför besöksrestriktioner, besökare rekommenderas att bära munskydd och andra åtgärder.
Mer information om hur det påverkar patienter och närstående

4 JULI: Smittspridningen av covid-19 ökar igen, om än från låga nivåer. Vårdpersonal ska åter bära munskydd hela arbetspasset i vårdlokaler.

1 APRIL: Covid-19 klassas inte längre som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom, men den är fortfarande en anmälningspliktig sjukdom. För patienter innebär det att eventuell provtagning, vård och behandling av covid-19 inte längre är avgiftsfri. 

Allmän information:

Klicka på respektive ruta nedan för att läsa mer.

Besöka NU-sjukvården

Huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus är öppna enligt ordinarie schema. Mottagningarna är öppna när patienterna har bokade besök. Avdelningsdörrarna är låsta. Det finns verksamheter som har lokala avvikelser från sjukhusets allmänna besöksregler. Det kan exempelvis handla om begränsat antal medföljande, eller krav på munskydd.

Senast uppdaterad: 2022-04-04 21:20