Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

NU-sjukvårdens samlingssida om coronavirus covid-19

Här hittar du NU-sjukvårdens information om coronavirussjukdomen covid-19.

För att undvika att personer rör sig på sjukhuset i onödan ber vi dig som har en närstående som är inneliggande på sjukhuset att respektera att vi begränsar möjligheten till besök. Om en patient måste ha ledsagare eller om vården har bett om att närstående ska närvara vid ett mottagningsbesök, tillåts endast en medföljande.
Med anledning av den fortsatta coronapandemin söker vi nu personer som har utbildning inom vård (exempelvis undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och biomedicinska analytiker) som kan arbeta extra vid behov. Du kan komma att placeras på någon av våra pandemiavdelningar eller inom andra verksamheter.
Om du är kallad till sjukhus och samtidigt har symtom som hosta, andningsbesvär eller feber bör du kontakta mottagningen innan du besöker sjukhuset.
Vid svårare olycksfall, allvarlig sjukdom eller om du behöver ambulans – ring 112. Känner du dig orolig, läs på Folkhälsomyndigheten.se eller ring 11313. Behöver du råd vid egen sjukdom, läs på 1177.se eller ring 1177.
Här finns information om hur du lättast kontaktar oss med erbjudande om hjälp eller stöd, exempelvis inom leverans av vård- och skyddsutrustning eller arbetskraft.
Ring 08-123 680 00 för att få svar på dina frågor om coronaviruset från hälso- och sjukvårdspersonal som pratar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska.
Det finns flera användbara länkar för dig som vill veta mer om coronavirus.

Bakgrund

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner om influensa, med feber och hosta. De flesta blir lindrigt sjuka men vissa personer, till exempel äldre, kan bli svårt sjuka.

Senast uppdaterad: 2020-11-11 14:04