Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 28 - BUP, barn- och ungdomspsykiatri

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress
NÄL, Lärketorpsvägen
461 73 Trollhättan

Målpunkt C, plan 2

Avdelning 28 vänder sig till barn och unga med olika psykiatriska besvär. Avdelningen är en akutavdelning vilket innebär att vi bedriver intensiv vård under en kort period. Vi samarbetar med öppenpsykiatriska mottagningar, vårdcentralen, skola och socialtjänst.

Till oss kan du som patient komma både om du har en kontakt inom psykiatrin sedan tidigare eller behöver kontakt inom psykiatrin för första gången. För att söka vård vänder du dig till barn- och ungdomspsykiatriska akutmottagningen.

Din vistelse hos oss

På avdelning 28 bedriver vi 24-timmars vård vilket innebär att man som patient befinner sig på vårdavdelningen alla dygnets timmar. Vi har personal dygnet runt och vi kommer förorda att en vuxen person vistas med dig under hela vårdtiden.

Du kommer bli tilldelad kontaktpersoner från personalen som kommer ha ett särskilt ansvar över dig och din vård under din vårdtid. Under det första dygnet kommer du få träffa avdelningens doktor som tillsammans med dig går igenom vad du tror du behöver ha hjälp med och vad vi från avdelningen kan hjälpa dig med. Du kommer även ges möjlighet att samtala med dina kontaktpersoner och göra upp en plan kring hur vi ska göra din vårdtid så meningsfull som möjligt.

Första dygnet brukar vi vilja att du är inne på avdelningen tills de att du har träffat vår doktor så ni kan bestämma kring eventuell utevistelse eller permission.

Under din vårdtid kommer det också finnas möjlighet att få träffa lärare så du kan fortsätta din skolgång under tiden du är inlagd.

Vi som arbetar här

Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, kurator, hantverkspedagog, lärare, beteendevetare och socialpedagoger. 

Ansvariga för avdelningen

Ilona Ahlstrand

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-13 14:40