Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 53 - stroke

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Besökstider

Övr tid enl ök
måndag - söndag
15:00 - 19:00

Besöksadress

Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Avdelning 53 på NÄL är en enhet för akut stroke och eftervård. Här vårdas patienter med stroke och TIA.

Strokeenheten avdelning 53, har 22 vårdplatser samt en akutplats och tar emot patienter dygnet runt. Vårt mål är att alla som insjuknar i stroke och TIA i vårt upptagningsområde ska vårdas på enheten.

Vården bedrivs ur ett starkt akutinriktat perspektiv där propplösande behandling (Trombolys) erbjuds dygnet runt. Vi har nära kontakt med Sahlgrenska universitetssjukhuset dit patienter kan flyttas för mer avancerad vård i akutskedet. Omhändertagandet sker även med ett stort rehabiliteringsperspektiv där flera professioner samarbetar.

Vi som arbetar här

Arbetet på avdelningen bedrivs enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer, beprövad erfarenhet och aktuell forskning. Teamet består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, logoped, kurator och receptionist.

Återbesök på strokemottagning

I anslutning till avdelningen finns strokemottagningen som är en sjuksköterskemottagning. Patienter som skrivs ut till hemmet erbjuds ett återbesök efter cirka en månad för att gå igenom livsstilsfaktorer som kan leda till Stroke/TIA samt hur man kan förebygga nya insjuknanden.

Kontakt och besökstider för anhöriga

Som anhörig är du välkommen att ringa till avdelningen när som helst, men bäst besked om utredningar och behandlingar kan ges efter klockan 11 då ronden varit.

Då vila är en del av rehabiliteringen för strokepatienterna, samt att det är mycket undersökningar och träningar, har vi besökstid mellan klockan 15:00 – 19:00. 

Antal besökare begränsat

För allas trivsel och för att förhindra smittspridning får inneliggande patienter på den här avdelningen max ta emot en (1) besökare/ patient på stor sal, eller två (2) besökare/patient på enkelrum, fri från symptom på luftvägssjukdom, eller annan smittsam infektion.


Senast uppdaterad: 2022-04-19 14:00