Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 52 - geriatrisk ortopedisk avdelning (GOA)

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
14:00 - 19:00

Växeltelefon

Besökstider

måndag - fredag
16:00 - 19:00
lördag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Avdelning 52 är en geriatrisk ortopedisk vårdavdelning med 24 akuta vårdplatser. Vår patientgrupp är vanligtvis äldre än 69 år. Vi har direktintag från akuten samt andra sjukhus dygnet runt. Intaget omfattar i första hand höftfrakturer, bäckenfrakturer samt patienter som behöver genomgå amputation på grund av sår, infektion eller kärlpåverkan.

Din vistelse hos oss

Hos oss omhändertas du av ett team av olika professioner. Våra avdelningsläkare är geriatriker och väl insatta i den ortopediska vård som vi bedriver. Ett vårdlag bestående av sjuksköterskor och undersköterskor kommer att ta hand om din omvårdnad och sjukgymnaster och fysioterapeuter ser till att du får den rehabilitering din skada behöver. Vid behov tas en kontakt med din hemkommun för att säkerställa att du får fortsatt omvårdnad och rehabilitering efter utskrivningen.

På avdelning 52 arbetar vi enligt en modell där målsättningen är att hålla dig kvar så lite som möjligt på sjukhuset. En tidig hemgång efter operation leder till färre komplikationer, vilket är varför vi strävar efter att göra dig redo för hemfärd så snart som möjligt.

Före operation

Du får äta fram till sex timmar innan operation. Du får dricka klara drycker fram till två timmar innan operationen, därefter ersätts mat och dryck av ett dropp intravenöst. Beroende på vad som ska opereras och om din operation är akut eller inte, så ser rutiner och omhändertagande innan operation olika ut. På avdelningen får information om vad som gäller just dig och din operation.

Efter operation

Personalen som omhändertar dig ser till att du blir adekvat smärtlindrad och hjälper dig att komma igång efter operationen. Det är viktigt att du mobiliseras tidigt efter operation, men observera att du kort efter operation kan ha lite sämre styrka och balans. Använd därför de hjälpmedel som tillhandahålls på avdelningen. Du får ett individuellt mobiliseringsprogram med stöd av sjukgymnast och arbetsterapeut.

Checklista inför din vistelse

  • Blommor och citrusfrukter är förbjudna på avdelningen pga allergier. Tänk även på att undvika starka dofter i form av parfym, after shave, hårspray m.m.

För dig som har en anhörig hos oss

  • Tänk på att respektera våra besökstider. Övrig tid är till för ronder, omvårdnadsarbete, undersökningar, rehabilitering och återhämtning.
  • Telefontid till vårdlagen är dagligen, se tider överst på sidan. Då har våra undersköterskor och sjuksköterskor störst möjlighet att kunna svara på frågor.
  • Om er anhörig har läkemedel i form av ögondroppar, astma/kol-inhalationer, apodos eller särskilda läkemedel får ni mer än gärna ta med dessa till avdelningen då det tyvärr kan ta tid innan vi får upp läkemedlen från apoteket.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och läkare.

Ansvariga för avdelningen

Marcus Därnemyr, vårdenhetschef
010-435 05 51
marcus.darnemyr@vgregion.se

OBS! E-post bör inte användas för kommunikation som handlar om patientärenden. E-post som skickas till NU-sjukvården diarieförs och blir allmän handling, och kan komma att begäras ut med hänvisning till offentlighetsprincipen.


Senast uppdaterad: 2022-08-09 11:34