Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 35 - Gynekologi och BB

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Vi vårdar dig som kommer för akuta besvär och för planerade operationer.

Vi vårdar dig som på grund av gynekologiska besvär måste behandlas eller genomgå en operation som kan bli planerad eller akut. Det kan även röra sig om komplikationer i samband med din graviditet, till exempel missfall och utomkvedshavandeskap. På vår avdelning finns även BB-platser.

Vi vårdar även dig, som vill eller måste avbryta din graviditet, och dig som behöver vård i samband med operation. Vi tar också emot dig som fått en infektion eller mjölkstockning efter förlossningen. Är du nyförlöst är även din partner välkommen att stanna på avdelningen tillsammans med dig och ert barn.

Under covid-19-pandemin får syskon till det nyfödda barnet dock inte komma på besök.

Din vistelse hos oss

Inskrivning

Först kommer du till oss på ett inskrivningsbesök antingen till gynekologisk mottagning eller till vårdavdelningen. Du anmäler dig och betalar först i kassan som finns i huvuddentrén NÄL. Du får träffa en läkare som går igenom vad som ska ske och du får med dig en checklista inför operation. Vid behov träffar du en narkosläkare.

Utskrivning

Du skrivs ut från avdelningen vanligen samma dag eller dagen efter operationen på förmiddagen. 

Vi har ett utskrivningssamtal tillsammans och går igenom din vårdtid. Du får även ett skriftligt utskrivningsmeddelande och information om mediciner och återbesök om det är aktuellt. Närstående är välkomna att vara med under samtalet. Vid behov pratar vi också om sjukskrivning.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är läkare, barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor.

Ansvariga för avdelningen

Ida Lindahl, vårdenhetschef
Telefon: 010-435 03 51
E-post: ida.lindahl@vgregion.se

Inga frågor angående tid och rådgivning hanteras av avdelningschefen. Dessa frågor hänvisas istället till gynekologmottagningen på telefon 010-435 22 00.

OBS! E-post bör inte användas för kommunikation som handlar om patientärenden. E-post som skickas till NU-sjukvården diarieförs och blir allmän handling, och kan komma att begäras ut med hänvisning till offentlighetsprincipen.


Senast uppdaterad: 2022-08-09 11:22