Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Äldrepsykiatrisk mottagning

Tillfällig information Den 9 juni 2023 stänger mottagningen, arbetet fortsätter vid NU-sjukvårdens andra psykiatrimottagningar.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Fjällvägen 9
451 53 Uddevalla

Mottagningen stängs

Den 9 juni 2023 stänger äldrepsykiatrisk mottagning på Uddevalla sjukhus. Arbetet fortsätter vid NU-sjukvårdens andra psykiatrimottagningar.

Äldrepsykiatri innefattar allmänpsykiatrisk sjukdom som debuterar i samband med åldrandet. Vi tar emot personer över 67 år som inte har en psykiatrisk tillhörighet till annan psykiatrisk klinik eller öppenvård i NU-sjukvården. Teamet arbetar inte med demensutredning utan detta sker enligt demensvårdprogram, till största delen inom primärvården.

På vår mottagning erbjuds du utredning och behandling med fokus på din återhämtning. Närstående är en naturlig och viktig resurs, såväl under utredningen som i den fortsatta behandlingen. Utifrån din målsättning och dina behov fattar vi gemensamt beslut om vidare insatser.

När du inte längre bedöms vara i behov av specialistvård, avslutas du på vår mottagning, alternativt remitteras till primärvården.

Söka vård hos oss

För att ge dig som patient rätt behandling behöver vi först få veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller någon annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också göra en egenanmälan via telefon eller egen vårdbegäran.

När mottagningen är stängd vänder du dig till: 

Kl. 16:00 - 01:30 alla dagar, till psykiatriskt mobilt akutteam, där du bor. 

Övrig tid: Akutmottagning vuxenpsykiatri, NÄL

Vid ditt besök hos oss

Praktisk information inför ditt besök kommer att finnas med i din brevkallelse.

  •  Anmäl dig i centralreceptionen i huvudentrén före besöket
  • Ta med dig legitimation och eventuellt högkostnadskort
  • Du kan betala med kort eller få faktura hemskickad (utan extra kostnad)
  • Om du har behov av tolk är det viktigt att du meddelar oss detta i god tid innan ditt besök.

Vi ser gärna att du tar med dig närstående till dina besök hos oss. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.


Senast uppdaterad: 2023-05-25 11:56