Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BUP mottagning Lysekil

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
453 34 Lysekil

BUP är en förkortning för barn- och ungdomspsykiatri. NU-sjukvårdens barn- och ungdomspsykiatriska klinik är en specialistverksamhet inom sjukvården för barn och ungdomar som mår dåligt psykiskt. BUP erbjuder utredning, stöd och behandling till barn och ungdomar upp till 18 år.

Corona

Den pågående coronapandemin påverkar hälso- och sjukvården i stor grad, även BUP.

I dagsläget kan du därför få vänta längre på intyg, särskilt körkortintyg då vi behöver arbeta med andra delar av vårt uppdrag. Vi hoppas du har förståelse för det och förhoppningsvis kan vi inom kort på nytt erbjuda detta.

Kontakta oss på mottagningen i Lysekil om ditt barn har en pågående kontakt med BUP och det inte är en akutsituation. Om du inte haft kontakt med BUP och det inte är en akutsituation ska du i första hand kontakta din vårdcentral för att få hjälp. Vid akuta situationer dagtid kan du själv ta kontakt med BUP:s akutmottagning, övrig tid kontaktar du 1117.

Söka vård hos oss

Vid lindrigare besvär ska du ta kontakt med din vårdcentral. Har du allvarligare besvär är det vårt ansvar att hjälpa dig.  När du söker vård hos oss behöver vi veta något om de svårigheter du vill ha hjälp med. Den informationen kan vi till exempel få genom att din vårdcentral, ungdomsmottagning eller elevhälsa skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran (egenremiss). Kontakta din mottagning för att få en sådan hemskickad.

Vid ditt besök hos oss

Att förklara i ord vad problemet är kan ibland vara svårt. Då tar vi ansvar för att hitta andra sätt att uttrycka sig på. Vi vet att det ofta tar ett tag innan ett förtroende byggts upp och man vågar visa fram sådant man vanligtvis bär inom sig. Vi är experter på att underlätta den processen.

Ibland behöver vi ta reda på mer om varför vissa saker ofta blir svåra för ett barn eller en tonåring. Då försöker vi kartlägga det genom att göra en utförligare bedömning. Tillsammans gör vi sedan en planering av vilka behandlingsinsatser vi skall genomföra. 

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på BUP har utbildning och vana att leda samtal och genomföra dem så att de blir viktiga för dem som är med. För dig som kommer till oss och berättar om din situation, svarar på frågor och lyssnar på andra kan samtalet ge nya perspektiv och tankar. Vi kan bidra med vår kunskap om hur vi människor fungerar och utvecklas och tillsammans kan vi göra både problemen och lösningarna tydligare.


Senast uppdaterad: 2016-06-10 10:18