Nya telefonnummer när NU-sjukvården övergår till IP-telefoni

Illustration telefoni

Västra Götalandsregionen har antagit en ny telefonistrategi. Strategin innebär att IP-telefoni införs i alla förvaltningar. När NU-sjukvården nu successivt byter till IP-telefoni innebär det att kostnaderna för telefoni kommer att bli väsentligt lägre än idag i och med att all intern trafik, oavsett typ, blir gratis.

Övergången till IP-telefoni i NU-sjukvården sker successivt under 2012 och beräknas vara klart senast den 31 december i år. Förändringen innebär inte bara övergång till ny teknik utan också att alla telefonnummer byts ut.

Lysekils sjukhus först att byta nummer

Först bland sjukhusen att byta teknik är Lysekils sjukhus som går över till IP-telefoni från och med onsdagen den 18 april. Nytt växelnummer till Lysekils sjukhus är 010-435 00 00. Samma nummer kommer under året att bli NU-sjukvårdens nya gemensamma växelnummer för alla fem sjukhus och ersätter de nuvarande växelnumren; 010-473 81 00, 0520-91000 respektive 0522-92000. De tidigare numren får en hänvisning till det nya numret.

Strömstads- och Dalslands sjukhus på tur att byta

Den 9 maj går även Dalslands sjukhus över till IP-telefoni och den 24 maj är det Strömstads sjukhus tur. NÄL och Uddevalla sjukhus byter till hösten, exakt tidplan för dessa sjukhus är ännu inte klar.

Annonser informerar om nummerbytena

I samband med nummerbytena gör NU-sjukvården en annonsering i lokaltidningarna, och på den externa webbplatsen, nusjukvarden.se för att informera allmänheten om nummerbytet. Så här ser annonserna ut:

Nytt telefonnummer till Lysekils sjukhus från 18 april: 010-435 00 00

Fotnot: IP-telefoni innebär att datanätverket även kan nyttjas för telefonsamtal och de fasta telefonerna kopplas till nätverket på samma sätt som en dator.

uiqt|wB&uizqi5iz}xH%vozmoqwv5{muizqi5iz}xH%vozmoqwv5{muiqt|wB)$#&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&{|%ytmE