Dalslands sjukhus får nya telefonnummer

Västra Götalandsregionen har antagit en ny telefonistrategi. Strategin innebär att IP-telefoni införs i alla förvaltningar. I NU-sjukvården var Lysekils sjukhus först att byta till den nya tekniken, den 9 maj är det Dalslands sjukhus tur. Från och med onsdag gäller det nya växelnummer 010-435 00 00 till Dalslands sjukhus.

När NU-sjukvården nu successivt byter till IP-telefoni innebär det att kostnaderna för telefoni kommer att bli väsentligt lägre än idag i och med att all intern trafik, oavsett typ, blir gratis. Bytet innebär dels nya telefonnummer men också byte till nya telefoner som kan kopplas in i datanätverket.

Nytt gemensamt växelnummer

Nytt växelnummer till Dalslands sjukhus är 010-435 00 00. Samma nummer kommer under året att bli NU-sjukvårdens nya gemensamma växelnummer för alla fem sjukhus och ersätter de nuvarande växelnumren; 010-473 81 00, 0520-91000 respektive 0522-92000. De tidigare numren får en hänvisning till det nya numret.

Strömstads sjukhus på tur att byta

Den 24 maj går även Strömstads sjukhus över till IP-telefoni. NÄL och Uddevalla sjukhus byter till hösten, exakt tidplan för dessa sjukhus är ännu inte klar.

Annonser informerar om nummerbytena

I samband med nummerbytena gör NU-sjukvården en annonsering i lokaltidningarna för att informera allmänheten om nummerbytet. Så här ser annonsen ut:

Dalslands sjukhus får nytt telefonnummer när IP-telefoni införs

uiqt|wB&uizqi5iz}xH%vozmoqwv5{muizqi5iz}xH%vozmoqwv5{muiqt|wB)$#&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&{|%ytmE